Nieuw ondernemersplatform stimuleert groei en samenwerking voor ondernemers in Almere

Almere, [03-10-2024] – Wat hebben bedrijven als Yakult, ASML, Alfen en Pioneer Benelux met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal gevestigd in Almere. En dat is niet voor niets. Almere, met nog geen 50 jaar geschiedenis, heeft zich ontwikkeld tot een van de meest dynamische en innovatieve steden van Nederland. Met de lancering van een vernieuwd ondernemersplatform zet de stad nu een volgende stap om de groeiende ondernemersgemeenschap te ondersteunen, inspireren en vooral verbinden, als onderdeel van Almere’s ambitie een innovatieve tech & transitiehub te zijn voor een toekomstbestendige economie. De stad zet specifiek in op de sectoren mobiliteit, energietransitie, circulaire bouw, digitalisering en voedselinnovatie.

Maaike Veeningen, Wethouder Economische Ontwikkeling: “Almere is de stad van de toekomst. Met de lancering van onderneeminalmere.nl willen we laten zien wat Almere te bieden heeft en ondernemers uitnodigen om deel te nemen aan onze groeiende gemeenschap. Almere is meer dan plek om te wonen – het is een plek waar we samen werken aan een duurzame toekomst, met alle ruimte voor innovatieve oplossingen.”

Een platform voor ondernemers
Onderneeminalmere.nl is veel meer dan een website; het is een platform dat ondernemers, starters, zzp’ers, en gevestigde bedrijven verbindt en inspireert. En ook informeert over de kansen, ondersteuning, dienstverlening en initiatieven die de stad te bieden heeft. Het platform biedt een inkijk in de groeiende ondernemersgemeenschap van Almere waar start-ups, scale-ups en gevestigde bedrijven de ruimte krijgen om samen te werken, te groeien en elkaar te inspireren. Ondernemers kunnen verhalen lezen van bedrijven die al succesvol zijn in de stad, ontdekken waar de kansen liggen en zien hoe zij kunnen bijdragen aan de innovatieve projecten die de stad biedt. Daarnaast biedt het platform ondersteuning vanuit de gemeente met bijvoorbeeld het Ondernemersplein waar workshops en evenementen worden georganiseerd. En waar ook adviseurs en accountmanagers klaarstaan om ondernemers te begeleiden bij het vestigen en groeien in Almere.

Almere: een stad van innovatie, tech & transitie
Almere heeft in haar relatief korte geschiedenis een sterke reputatie opgebouwd als stad waar innovatie, technologie en duurzame groei centraal staan. De stad blijft zich ontwikkelen en groeit hard: tussen 2018 en 2022 kwamen er 7.500 nieuwe bedrijven bij en ontstonden er 15.000 extra banen. In 2018 werd de stad uitgeroepen tot de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland, en Almere blijft hoog scoren in deze ranglijsten. Ook de ruime beschikbare kavels, ruimte voor groei, een goede bereikbaarheid en de ideale ligging maken Almere een aantrekkelijke plaats voor ondernemers om hun bedrijf te vestigen en te laten groeien.

De pioniersmentaliteit van Almere biedt ruimte voor experimenten, initiatieven en baanbrekende projecten. Innovatiehubs, zoals de Green Innovation Hub en Flevo Campus, zijn hier een goed voorbeeld van. Zij werken samen met bedrijven én onderwijsinstellingen aan oplossingen voor de toekomst voor bijvoorbeeld de energietransitie, next-generation chiptechnologie, duurzaam voedsel, slimme mobiliteit en digitalisering.

Bijdragen aan een duurzame toekomst
Onderneeminalmere.nl fungeert als centraal platform voor ondernemers die willen bijdragen aan een duurzame en innovatieve economie in de sectoren mobiliteit, energietransitie, circulaire bouw, digitalisering en voedselinnovatie. Met een focus op duurzame groei biedt het platform volop mogelijkheden om verbindingen te leggen, kennis te delen en deel uit te maken van een toekomstbestendige gemeenschap. Ondernemers die meer willen weten over de kansen die Almere biedt, kunnen terecht op onderneeminalmere.nl.