Hasib-Moukaddim-copy-right-Herman-Engbers

Nieuwe directeur voor hogeschool Windesheim in Almere

Met ingang van 1 april wordt Hasib Moukaddim (44) directeur van hogeschool Windesheim, locatie Almere. Hij volgt Kees Stolwijk op, die per 1 april als bestuurder naar het Voortgezet Onderwijs (VO) overstapt.

Hasib is in 2011 bij Windesheim in Almere gestart, na diverse functies op het terrein van de jeugdzorg te hebben vervuld. Hij heeft gedurende 8 jaar bij verschillende opleidingen als opleidingscoördinator/hogeschooldocent gewerkt. In 2019 is hij MT-lid met de portefeuille onderwijs geworden en sinds eind vorig jaar is hij daarnaast werkzaam als waarnemend directeur van het Kenniscentrum van de hogeschool.

Inge Grimm, voorzitter van het College van Bestuur: “We zijn blij met de benoeming van Hasib. Hasib is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van Windesheim in Almere en heeft goed zicht op de belangrijke onderwijs- en onderzoeksthema’s en uitdagingen voor Flevoland. Daarnaast is hij actief in de regio en kent hij de maatschappelijke context en vraagstukken. We hebben er alle vertrouwen in dat Hasib met zijn gedrevenheid, studentgerichtheid en stevige netwerk in de regio ook in de rol van directeur een belangrijke bijdrage zal leveren aan het domein Flevoland en het realiseren van de gezamenlijke ambities van Windesheim.”

Hasib: “Ik vind het een grote eer om Windesheim in Almere te vertegenwoordigen als domeindirecteur. Het is en blijft een prachtige opgave om samen met onze studenten, mijn collega’s en onze partners te werken aan de toekomst van onze stad en regio.”

Over Windesheim Almere
Hogeschool Windesheim is gevestigd in Almere en Zwolle. Er studeren ruim 27.500 studenten, 1.650 cursisten en er werken ruim 2.750 medewerkers. De locatie in Almere biedt opleidingen aan op het gebied van Business, Management en Recht, Welzijn en Gezondheid, Onderwijs en Techniek en ICT. De hogeschool biedt zowel bachelor- als Ad-opleidingen aan voor voltijd-, deeltijd- en duale studenten.

20230322 Foto bij persbericht v.l.n.r. Anton Elbertsen Wijnand Fassotte en Julius Lindenbergh

Dudok Wonen levert bijdrage woonbeleid Almere

Almere – Ook in Almere wil Dudok Wonen woningzoekenden helpen aan een woning. Voor het derde jaar op rij maakte de woningcorporatie daarom prestatieafspraken met de gemeente Almere en de huurdersbelangenvereniging Dudok Wonen. Zo wil Dudok Wonen verder bouwen aan de volkshuisvestelijke opgave en het woonbeleid van de gemeente Almere. Op woensdag 22 maart zetten de drie partijen hun handtekening onder de prestatieafspraken voor de periode 2023-2024.

Dudok Wonen werkt hard aan haar nieuwe strategie. Daarin krijgt ook Almere een plek. In de prestatieafspraken zijn onder andere de thema’s van de Nationale Prestatieafspraken terug te vinden. Nationaal gezien geldt dat het bouwvolume van corporaties omhoog moet. Daarnaast gelden er afspraken over de bouw van middenhuurwoningen en verantwoorde huurstijging en -verlaging. In de prestatieafspraken die op 22 maart zijn getekend, krijgen deze factoren een plek. Net als zaken als meer kwaliteit, duurzaamheid en aandacht voor kwetsbare inwoners.

Wethouder Julius Lindenbergh benoemt het belang van goede afspraken: “De huidige krappe woningmarkt vraagt om meer regie. In Almere vinden vooral starters moeilijk een woning. Het is dan ook belangrijk dat we veel woningen bouwen die voor hen geschikt zijn. Woningcorporaties zijn in die opgave belangrijke partners. Ik ben blij dat we erin geslaagd zijn de juiste afspraken te maken, die zowel ambitieus als realistisch zijn.”

Nieuwbouw
Dudok Wonen draagt bij aan de woningbouwopgave van Almere met sociale huurwoningen, betaalbare middenhuurwoningen en sociale koopproducten. In gezamenlijkheid wordt gekeken naar een evenwichtige verdeling, waarin Dudok Wonen 300 sociale huurwoningen uiterlijk in 2027 wil realiseren. Daarbovenop biedt Dudok Wonen aan om middeldure huurwoningen te realiseren, daar waar het bijdraagt aan de juiste mix op locatie, en het realiseren van sociale koop. Specifiek voor 2023 gaat het om Europakwartier Oost, waar de woningcorporatie 165 sociale huurwoningen ontwikkelt. Naar verwachting start de bouw begin 2025. Ook gaat Dudok Wonen verder met de locatie Kroatiëkade.

Interim bestuurder Dudok Wonen Wijnand Fassotte kijkt positief naar de gemaakte afspraken. “Met elkaar zorgen we voor een juiste mix aan woningen en hebben we aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit. Dat is belangijker dan ooit. Nederland zomaar volbouwen, daar heeft niemand wat aan. Het is goed om te zien dat de gemeente Almere en de huurderbelangenvereniging daar hetzelfde over denken.”

Kwaliteit en duurzaamheid
Als onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) streeft de gemeente Almere ernaar om vanaf 2025 één op de vijf nieuwe woningen van hout te maken. Dudok Wonen en de gemeente verkennen hierin de mogelijkheden, wat wellicht resulteert in een pilot-project. Met bewust gekozen architectuur en oog voor kwaliteit wil Dudok Wonen de ruimtelijke kwaliteit vergroten. Daarbij neemt de woningcorporatie haar verantwoordelijk als het gaat om goede bouwkwaliteit en de woontechnische kwaliteit van haar woningbezit.

Leefbare buurten en kwetsbare doelgroepen
Dudok Wonen en de gemeente spannen zich in voor de huisvesting van aandachtgroepen, waaronder woningzoekenden die tussen wal en schip vallen op de woningmarkt. Zo blijft Dudok Wonen in 2023 in de Driehoek in Almere Poort 23 appartementen volgens het woonconcept In Between Places verhuren. Daarnaast levert Dudok Wonen een bijdrage aan de leefbaarheid rondom haar woongelegenheden. Bijvoorbeeld met de inzet van buurtbemiddeling en het schoon, heel en veilig houden van het woningbezit en de directe woonomgeving. Ook is er vanuit Dudok Wonen jaarlijks een maatwerkbudget voor bewoners die extra hulp nodig hebben om op eigen kracht weer verder te kunnen.

Juist de aandacht voor kwetsbaren vindt Anton Elbertsen, voorzitter van de huurderbelangenvereniging, van groot belang. “Onze inzet is erop gericht dat mensen kunnen genieten van hun woning en buurt. Dat betekent oog hebben voor elkaar, onze omgeving en de inzet van middelen voor mensen die het echt nodig hebben. Goed om te zien dat we dat vastleggen in de prestatieafspraken.”

MEAU persfoto

Bevrijdingsfestival Flevoland maakt artiesten bekend

o.a. Snelle & de Lieve Jongens Band, MEAU en STUK op 30ste editie.

Bevrijdingsfestival Flevoland beleeft dit jaar op 5 mei een lustrum editie: het is alweer de 30ste editie van het festival dat, ondanks de gestegen kosten, ook dit jaar voor iedereen gratis te bezoeken is.

Op de Esplanade wordt vanaf 13.00 uur opgetreden door een grote diversiteit aan bekende artiesten. Bijzonder blij is de organisatie met de komst van Snelle. Hij scoorde nummer-1 hits met o.a. “Reünie”, “Blijven Slapen” en “Smoorverliefd”, won een Edison en is een van Nederlands meest gestreamde artiesten allertijden. Ook MEAU komt naar Almere, zij stond 8 weken op nummer 1 met de hit “Dat heb jij gedaan”. MEAU is dit jaar de “Ambassadeur van de Vrijheid”, zij vliegt dit jaar langs meerdere festivals en komt in de avond naar Almere. Een uniek concert op 5 mei is ook de “RNB OldskoolHits”, gepresenteerd door de bekende presentator John Williams. Als liefhebber van de “classic” soul- en R&B hits tourt hij al jaren langs uitverkochte theaters met een grote liveband en veel bekende gastartiesten zoals Sharon Doorson en Jared Grant. Deze show is op 5 mei in Almere voor het eerst op een gratis buitenfestival te beleven. Verder zullen er shows zijn van o.a. STUK (dj-team van de populaire Youtubers en TV-makers), is er een uniek concert van Jeangu Macrooy & De Nieuwe Nederlanders (met gastmuzikanten die uit o.a. Soedan, Iran en Syrië zijn gevlucht), The Euros (alle hits van de 80’s tot nu) en de tropische feestband Trafassi.

Op het Stadhuisplein is overdag een kinder- & familie programma met muziek, springkussens, dans en diverse kermisattracties. Er wordt o.a. opgetreden door lokale dansscholen maar ook door meidengroep Unity en de groep Infinity, beide bekend van het Junior (Euro)Songfestival. Ook dj Bee (van Telekids) en het team van Hallo Kidsradio zullen zorgen voor veel vrolijke muziek.

Op de Grote Markt is een gevarieerd programma met overdag o.a optredens van Mits Mitchell (Nederpop), Kasper Nova, MAR en dj Vici. In de avond het jaarlijkse programma van feest-Dj Jeroen Hamer en diverse gastoptredens van o.a. Yves Berendse, Mario Broerse, dj Kai en Danny Lit.

Er zijn diverse activiteiten die aansluiten bij de thematiek van het festival. Niet alleen zijn er in de aanloop naar het festival diverse Vrijheidscolleges van bekende sprekers, ook is er veel aandacht voor de Vrijheidsmaaltijden die op verschillende plekken in de provincie zullen worden gehouden. Er kan in gesprek worden gegaan met veteranen en er zijn diverse acties en wedstrijden die men oproept actief met het onderwerk aan de slag te gaan. De Songs For Freedom contest is ook terug, waarbij bands en muzikanten uit de provincie i.s.m. poppodium de Meester worden opgeroepen hún ode aan de vrijheid te laten horen, de winnaar speelt op 5 mei op het hoofdpodium.

Meer informatie kan men vinden op www.5mei.nu. Hier vindt men alle informatie over de artiesten, het randprogramma en alle overige activiteiten.

Bevrijdingsfestival Flevoland wordt mede mogelijk gemaakt door Nationaal Comité 4 en 5 mei, Almere City Marketing, Provincie Flevoland, OVSA, Sena Performers en het vfonds.

Column Nik

Column Nik: Kansen voor innovatie

Afgelopen jaar was het opvallend druk in Almere met buitenlandse toeristen. In eerste instantie kwamen ze voor de Floriade Expo. Maar bij hun bezoek aan onze VVV winkel hoorden we vaak, dat ze aangenaam verrast waren door de stad. Naast interesse in de vele fiets- en wandelroutes, hadden zij ook bovengemiddeld veel interesse in de Almeerse architectuur.
Het is mooi om te zien dat ze terugkomen. Voor dit jaar staan de eerste stadswandelingen onder leiding van een gids met Duitse toeristen al op het programma. Wij zetten daarom ook in 2023 extra in op de promotie van Almere bij Duitse en Belgische bezoekers. We weten zeker, dat zij onze stad blijvend in hun hart gesloten hebben!

Dat is niet het enige blijvende effect van de jarenlange inspanning op het Growing Green City gedachtegoed. Onlangs namen we deel aan een sessie over de ontwikkelingen op het gebied van circulair bouwen, voedsel- en energietransitie, slimme mobiliteit en de kennisinfrastructuur die daarvoor versterkt gaat worden. Buitengewoon interessant en fantastisch om te zien wat daar al in is opgebouwd en hoeveel energie daarop zit.

Het biedt ook grote kansen voor Almere. Niet voor niets berichtte het NRC eind vorig jaar, dat het aantal banen bij jonge Nederlandse techbedrijven in de duurzame sectoren in 2022 met 7,6 procent groeide tot 135.000 arbeidsplaatsen. Bedrijven die zich bezighouden met „klimaatoplossingen” worden hoger gewaardeerd en het aantal banen bij Nederlandse start-ups die zich richten op innovatie in duurzaamheid en energie neemt toe.

Almeerse bedrijven als Save Plastics, Flevocampus, het Upcyclecentrum en Alfen laten zien dat we in Almere en Flevoland inmiddels echt iets hebben opgebouwd binnen deze veelbelovende sectoren voor de toekomstige economie. We blijken over genoeg voorbeelden te beschikken die we in de etalage kunnen zetten. Mooi vooruitzicht om aan te werken met elkaar!

Nik Smit
Directeur
Almere City Marketing

SKEET les

Opening SKEET Almere op 11 maart

Op zaterdag 11 maart opent SKEET haar “deuren”! SKEET is dé outdoor skateschool waar skateboard- en stuntsteplessen gevolgd kunnen worden. Bart en Rebecca Sotthewes hebben SKEET bedacht nadat hun zoon Stev (7) steeds serieuzer ging skateboarden en heel graag les wilde. Toen de mogelijkheid er niet bleek te zijn in Almere, namen zij het heft in eigen handen en zo werd Skeet geboren.

Hoewel ze zelf eigenlijk nooit op een step of skateboard hebben gestaan, hebben ze er alle vertrouwen in dat dit een groot succes wordt. De populariteit van skateboarden en stuntsteppen, wint nog steeds terrein.

SKEET richt zich met name op kinderen en jongeren van 6-18, maar ook volwassen zijn welkom zich aan te melden. De visie van SKEET is een plek te zijn waar iedereen welkom is om samen met anderen talenten te ontwikkelen d.m.v. plezier en sport in de buitenlucht. Nu nog alleen in het Beatrixpark, maar wellicht in de toekomst ook op andere skatebanen in Almere. Met behulp van gedreven coaches worden de lessen verzorgd van maart tot en met oktober.

Tijdens de officiële opening is het mogelijk om een gratis clinic te volgen en er zijn er goodies te winnen bij een heuse contest. De toegang voor de opening van SKEET is gratis en zal plaats vinden op zaterdag 11 maart van 13.00-15.00 op de skatebaan in het Beatrixpark in Almere. Voor meer informatie kunt u terecht op de website.

Challenge Almere-Amsterdam

Milieu Service Nederland verbindt zich als duurzaamheidspartner aan Challende Almere-Amsterdam

Een evenement waar jaarlijks duizenden deelnemers aan de start staan: het is voor Challenge Almere-Amsterdam, ondanks haar intenties, niet altijd even makkelijk om volledig duurzaam te zijn. Juist daarom is de nieuwe samenwerking met Milieu Service Nederland een goede ontwikkeling: zij zijn tenminste de komende drie jaar de duurzaamheidspartner van de oudste triathlon van Europa.

De samenwerking werd afgelopen week, in het bijzijn van een groep vrijwillige Challenge Almere-Amsterdam managers, ondertekend. Tegelijkertijd werd een brainstorm gedaan om direct manieren te verzinnen waarop Challenge Almere-Amsterdam al de aankomende editie, die gepland staat voor 9 september 2023, kan verduurzamen. “We hebben de afgelopen jaren natuurlijk al heel veel ingezet op de verduurzaming van ons event”, vertelt organisator Jefry Visser daarover. “Maar je merkt al snel dat je áltijd meer kunt doen. En dat willen we ook: meer verduurzamen is áltijd goed. Het is fijn om in die missie een professionele partner als Milieu Service Nederland gevonden te hebben. Zij maken vraagstukken voor ons eenvoudiger en hebben ook veel meer expertise op dit gebied.” Dennis Ostendorf, commercieel directeur van Milieu Service Nederland: “We gaan als duurzaamheidspartner activeren en stimuleren om bewust om te gaan met duurzame keuzes voor de organisatie, vrijwilligers, deelnemers en bezoekers. Wij zullen ons hierbij richten op communicatie en gedragsverandering, met als focus afvalscheiding bij de bron.”

Een aantal van de trajecten die per direct zijn gestart, zullen ongetwijfeld een groot effect hebben. Visser: “Er komt bijvoorbeeld meer en duidelijkere signing op en rondom het evenemententerrein, waardoor gasten en atleten hun afval beter kunnen scheiden. Daarnaast gaat de aanwezige horeca werken met statiegeld op de bekers en herbruikbare materialen, én hebben we met Milieu Service Nederland al een project lopen waarmee we het recyclen van gebruikte bidons mogelijk gaan maken. Als evenement in Almere omarmen we logischerwijs ook de ambitie van de gemeente, dat de ambitie heeft om afvalloos te zijn.”

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring