Column Nik Smit - kopie

Aftellen maar!

Nog even en dan start in Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Dat kan niet aan je voorbij gaan! Sinds begin januari staat er op de Esplanade een grote aftelklok die aangeeft, hoeveel dagen we nog te gaan hebben naar de opening op 14 april. Elke morgen om 10.00 uur wordt de dag op de aftelklok aangepast door een bedrijf, organisatie, stichting of inwoner van Almere. Op deze manier kun je altijd zien hoeveel dagen er nog te gaan zijn tot de start van de expo.

De komende weken wordt de stad aangekleed met opvallende citydressing. In de eerste week van het jaar kreeg Almere alvast een voorproefje. Op diverse plekken langs de A6 en dreven in Almere wensten we iedereen een ‘Happy Floriade Year’. Binnenkort worden bezoekers aan de stad op diverse plekken welkom geheten met vlaggen, banieren en opvallende winkelruiten. Ook de inwoners van Almere kan het niet ontgaan, dat er zes maanden lang een feestje wordt gevierd in de stad.

Vanaf de start van de expo tot het einde ervan, half oktober, is er van alles te beleven tijdens het Floriadejaar in Almere Centrum. Van het Terrassenfestival, dat al voor de tiende keer plaatsvindt dit jaar, tot nieuwe evenementen als Ally Art & Architecture, Floating Almere, Connecting Cultures, muziekzondagen en theatervoorstellingen. Ook de opening- en closingparty vinden plaats in het centrum van de stad.
Daarnaast is er op locaties als Stadslandgoed De Kemphaan, bij de Oostvaardersplassen, in de havenkom van Almere Haven, in het centrum van Almere Buiten en bij de vele leisure bedrijven in Almere van alles te doen tijdens het Floriadejaar. Niet alleen toeristen beleven dus een leuk half jaar in Almere, maar ook de eigen inwoners staat een leuke tijd te wachten. Ik heb er nu al zin in. Hopelijk komen we elkaar dit jaar weer vaak tegen in de stad!

Nik Smit
Directeur Almere City Marketing

500_funforestherfstprint-307a3252

Samenwerking tussen buitenexperts Fun Forest & Bever

Klimbosorganisatie Fun Forest en buitenwinkel Bever bundelen hun krachten voor een avontuurlijke samenwerking. Na eerder samen het succesvolle ‘Bandjes in het bos-festival’ te hebben georganiseerd, maken Klimbosorganisatie Fun Forest en buitenwinkel Bever vandaag bekend hun samenwerking verder uit te breiden. Beide partijen zijn specialist in het buitenleven en streven veel van dezelfde waarden na. Bever is de expert op het gebied van de beste buitenproducten, Fun Forest is pro-gebruiker en de ultieme buitenmens. Met de nieuwe samenwerking dragen de partijen bij aan duurzaamheid en circulariteit in de vorm van een recycling programma, waarbij Fun Forest gebruik zal gaan maken van gekeurde en gerepareerde schoenen van Bever. Ook bieden ze jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om door te groeien van Fun Forest naar de volgende stap op de werkvloer van Bever.

Gedeelde waarden
Met de samenwerking willen Fun Forest en Bever samen hun liefde voor de natuur en buiten zijn verder verspreiden. Zij streven veel dezelfde waarden na en stimuleren mensen om erop uit te gaan, wat zeker in tijden van Corona erg belangrijk is. Buiten ben je op je best volgens beide partijen, wat bijdraagt aan de mentale en fysieke gezondheid van de mens. Het is alleen niet voor iedereen altijd mogelijk om natuur dichtbij huis te vinden, wat een van de redenen is dat Fun Forest juist in en om grote steden klimparken heeft geopend. “Wij zijn ervan overtuigd dat het hierbij van belang is de juiste kleding en schoeisel te dragen, waar de samenwerking met Bever bij komt kijken. Bever is expert op het gebied van de beste buitenproducten, Fun Forest is pro-gebruiker en de ultieme buitenmens.” aldus David Balhuizen, Forest Chief bij Fun Forest. Zo zijn zij door avontuur met elkaar verbonden en lijkt de samenwerking een perfecte match.

Uniek recycling programma
Duurzaamheid is voor beide partijen ook een essentieel onderdeel van hun overtuigingen. Bever houdt er een visie op na waarbij centraal staat dat buiten goed is voor ons, en zij daarom ook goed zijn voor buiten. Bever streeft ernaar om CO2 neutraal te zijn in 2030, wat zij onder andere doen door het aanbieden van duurzame materialen, merken en verpakkingen en zich in te zetten om de natuur te beschermen. Ook geeft Bever gebruikte spullen zoveel mogelijk een tweede leven en repareren zij producten liever dan een nieuw product te moeten kopen, met het unieke recycling programma van Bever. Om bij te dragen aan dit circulaire programma, zal Fun Forest gebruik gaan maken van schoenen die door een klein mankement niet meer verkocht kunnen worden of tweedehands zijn ingeleverd, maar nog goed genoeg zijn om te dragen. Deze keurt en repareert Bever, waarna Fun Forest de schoenen in gebruik kan nemen. Hiermee maken zij samen weer een stap naar het langer gebruiken van goede producten, wat aansluit bij de visie om mensen bewust om te laten gaan met de natuur en onnodige verspilling van materiaal tegen te gaan.

Doorgroeimogelijkheden voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt
Verder zullen Fun Forest en Bever zich samen in gaan zetten om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen te bieden. Fun Forest is hier al jaren actief in met hun Social Enterprise status. Hiermee streven zij de missie na om jonge mensen die moeilijk aan een baan komen een leer- en werkplek te bieden in hun team. Deze jongeren kunnen zich in vele vormen ontwikkelen bij Fun Forest, door onder andere het ontvangen van gasten, het adviseren in materiaal en het ondersteunen van de kliminstructeurs.

Als toevoeging op dit programma, biedt Bever hen de mogelijkheid om door te groeien naar een plek op de werkvloer in een van de veertig winkels of op het hoofdkantoor. Hierbij kunnen zij bijvoorbeeld klanten adviseren of achter de kassa werken. Zo creëren de partijen samen nieuwe kansen voor de jongeren om stap voor stap terug te keren naar de arbeidsmarkt. Bever kijkt uit naar de samenwerking en ziet Fun Forest als een inspirerend voorbeeld op dit gebied. “We willen jongeren een makkelijke ingang bieden om door te kunnen stromen. Zo hebben ze een langer perspectief en helpen we deze groep door het creëren van doorgroeikansen die ze eigenlijk vanzelfsprekend zouden verdienen. Samen met Fun Forest kijken we welke vaardigheden benodigd zijn voor verschillende rollen zodat we ze in het gehele traject kunnen begeleiden.” aldus Marjolein Vendrig, Marketingdirecteur bij Bever.

Over Fun Forest
Even uit de drukte van de stad ontsnappen? Bij Fun Forest beleef je het ultieme avontuur in de natuur. Klimmen en klauteren over metershoge obstakels en vliegensvlug ziplinen tussen de bomen: Fun Forest haalt het kind in je naar boven. De organisatie bestaat inmiddels 14 jaar en is de eerste en meest ervaren klimbosorganisatie van Nederland. Verscholen in de bossen van Rotterdam, Amsterdam, Almere en Venlo kunnen waaghalzen hun hart ophalen. In de klimbossen vind je verschillende uitdagende parcoursen voor jong en oud.

Meer informatie over Fun Forest
Adres: Bosbaan 6, 1182 AG Amstelveen
Telefoon: 088-369 7000
Website: funforest.nl
E-mail: marketing@funforest.nl
Facebook: facebook.com/funforestnl
Instagram: instagram.com/funforestnl

500_zaalfoto-metwerkladypink

Met Shapeshifters presenteert Kunstlinie dé street art tentoonstelling van het jaar

Samen met gerenommeerde street art galerie Vroom & Varossieau zet Kunstlinie Almere op de kaart
Kunstlinie, een uniek cultureel kwartier in Almere, organiseert van 5 februari t/m 31 juli 2022 Shapeshifters: een tentoonstelling over street- en urban art in al haar rauwe, grensverleggende schoonheid. Het is een bijzondere samenwerking met galerie Vroom & Varossieau die bekende street art kunstenaars zoals Blade, Futura, ELLE, KAWS, Keith Haring en zelfs Banksy speciaal co-cureerde voor de tentoonstelling. Tijdens de opening op 3 februari 2022 werd er als bonus een werk van de kunstenaar Jean-Michel Basquiat onthuld, speciaal uitgeleend aan Kunstlinie vanuit een privé collectie. Shapeshifters is onderdeel van het veelzijdige project StreetCred, waarbij straatcultuur wordt gevierd met een bomvol publieksprogramma gedurende 9 maanden.

De top van street art én nieuw talent

Shapeshifters is een bijzondere coproductie tussen Kunstlinie en Galerie Vroom & Varossieau: een begrip in de kunstwereld op het gebied van street art. De tentoonstelling is geen route langs de historie van street art, maar leidt je langs iconische murals, sculpturen, fashion, fotografie en hedendaagse installaties waar stijlen als cartoon, abstract, 3D en hyperrealisme de revue passeren. In deze showstopping expositie is (inter)nationaal werk te zien van bekende kunstenaars als Blade, Futura, ELLE, KAWS, Keith Haring, Banksy, Lady Pink, maar ook veel jonger talent zoals JDL en Insane 51. Eén ding hebben zij gemeen: het zijn allemaal ‘shapeshifters’ die hun eigen grenzen en die van de kunsten opzoeken.

Street art: kunst van de straat

Street- en urban art is kunst van en voor iedereen. Wat ooit begon als schoppen tegen de gevestigde orde door leuzen en een (tag)naam op muren en treinstellen te kalken, kan tegenwoordig elke vorm aannemen en wordt door een groot publiek gewaardeerd: van rijke kunstkenners die hijgerig de identiteit van Banksy proberen te achterhalen, tot de kritische burger die zijn onvrede op artistieke wijze uit in een muurschildering.

Street Art Labs & Pop Up Bars

Kunstlinie prikkelt niet alleen graag visueel, maar vertelt ook de boeiende verhalen achter de kunstwerken. Of dat nu het persoonlijke verhaal is van de maker of een breder perspectief biedt op een maatschappelijk thema dat het werk beïnvloedde: een Kunstlinie-tentoonstelling is niet af zonder ruimte voor reflectie. Bij Shapeshifters is daarom niet alleen kunst aan de muren en op sokkels te zien, maar zijn er ook (graffiti)workshops in het Street Art Lab en een Pop-up Bar waar je ieder weekend een ander fenomeen uit de street culture scene vindt, zoals een tattoo artist of een black hair kapper: beroepen waar de gemiddelde museumbezoeker misschien niet zo snel over de drempel stapt, maar nu de kans krijgt om even ‘aan te snuffelen’.

Over galerie Vroom & Varossieau

Galerie Vroom & Varossieau werd in 2008 in Amsterdam opgericht door Olivier Varossieau en Isabelle Vroom. De galerie specialiseert zich in urban contemporary en street art van zowel gerenommeerde kunstenaars als aanstormend talent. Door hun ‘out of the box’ mentaliteit dagen ze het traditionele model van een galerie uit. Het duo is namelijk graag betrokken bij het proces van creatie zelf, zoals het cureren van museumexposities, het organiseren van projecten in de openbare ruimte en het vormgeven van muurschilderingen, beelden en installaties. Daarbij zijn storytelling en het creëren van een bijzondere beleving voor hen belangrijke drijfveren.

Over Kunstlinie

Kunstlinie is een uniek cultureel kwartier in Almere: een ontmoetingsplaats waar mensen samen kunnen genieten van theater, beeldende kunst, architectuur, workshops, eten en drinken. Kunstlinie is een kunsthal, podium, stadsforum én congrescentrum in één, met een brede programmering voor alle leeftijden en uiteenlopende gemeenschappen. Het iconische gebouw van Kunstlinie van ruim één hectare is ontworpen door het Japanse architectenbureau Sanaa en staat pal aan het Weerwater in het centrum van Almere Stad.

Onthulling kunstwerk Baltimoreplein

Baltimore Bend feestelijk geopend!

Baltimore Bend is af, en straalt in vol ornaat op het Baltimoreplein. Het multifunctionele speelkunstwerk, ontworpen door Arttenders en Studio Spass in opdracht van de gemeente Almere, is op woensdag 9 februari feestelijk geopend door wethouder Hilde van Garderen.

Stedelijke Vernieuwing
Baltimore Bend is onderdeel van de stedelijke vernieuwing van Almere Buiten Centrum en ontwikkeld door Arttenders in samenwerking met Jaron Korvinus en Daan Mens van Studio Spass. Samen hebben zij het traditionele idee van een speelplaats naar een hoger niveau getild. Hilde van Garderen, wethouder Stedelijke Vernieuwing: “Ik ben blij dat het kunstwerk nu af zijn en we het eindelijk kunnen onthullen aan de Buitenaren. Met deze onthulling wordt ook de herinrichting van het Baltimoreplein afgerond en dit plein ligt er fantastisch bij! Samen met lokale partners werken we hard aan de opgave het centrum weer aantrekkelijk en toekomstbestendig te maken voor bewoners, ondernemers en bezoekers. En met dit unieke speelkunstwerk is het centrum zeker weer een stuk aantrekkelijker geworden!”

Knutsels als input
Arttenders zorgde voor breed draagvlak in Almere Buiten door de buurt echt te betrekken bij het ontwerpproces. Zo hebben kinderen uit Almere Buiten in een ontwerpwedstrijd meegedacht over hun ideale speeltuin voor het Baltimoreplein. Hun knutselwerken dienden als inspiratie voor vier ontwerpen voor het speelkunstwerk. Het ontwerp Baltimore Bend werd in een publieksstemming door de Buitenaren uitgeroepen tot winnaar. In het najaar van vorig jaar gingen Arttenders en Studio Spass samen met de Mannen van Staal aan de slag om de stalen constructie op te bouwen in de werkplaats.Faye Ellen, oprichter Arttenders: “Door social design zorgen we ervoor dat een kunstwerk niet alleen een feestje voor het oog is, maar ook een toegevoegde functionele en sociale waarde voor de omgeving heeft. De wensen van de bewoners en technische eisen van de locatie zijn daarom het vertrekpunt én de harde kern van het ontwerpproces geweest.”

Almere buiten als inspiratie
In het ontwerp is rekening gehouden met de wensen van alle betrokken van jong tot oud. Jaron Korvinus van Studio Spass vertelt hierover: “We vinden het een geweldige eer om een kunstwerk te ontwerpen voor de gemeente Almere dat niet alleen bijzonder is om te bekijken maar waar de inwoners ook nog zelf mee mogen spelen. De architectuur en omgeving van Almere Buiten hebben ons geïnspireerd tot dit speelse ontwerp, waarin onze fascinaties voor vorm en interactie perfect samenkomen!”
De organische vorm met uitgesneden holtes zijn geïnspireerd door de stad Almere; haar kleurrijke en experimentele architectuur, de Almeerse wateren en de diversiteit van de stad en haar bewoners. Zo is de blauwe kleur een weerspiegeling van het water en kleursamples die genomen zijn in de wijk. Daarnaast, is het toegepaste kunstwerk meer dan alleen een speelplek voor kinderen; het kunstwerk dient verschillende functies voor diverse doelgroepen. Voor de jeugd, ouderen, mindervaliden en bezoekers van Almere Buiten dient het vernieuwde Baltimoreplein als ontmoetingsplek, sportlocatie en recreatiegebied. Baltimore Bend heeft voor ieder wat wils!

Door de gebogen vorm en de perforaties in de felgekleurde stalen constructie is een speelse en interessante route ontstaan, die uitnodigt om de verschillende ruimtes te ontdekken. Het abstracte en innovatieve ontwerp stimuleert kinderen om gebruik te maken van hun fantasie en creativiteit om zo hun eigen speelomgeving te creëren. De open vorm van het werk zorgt voor een overzichtelijk decor voor ouder en kind en verbindt het kunstwerk met haar directe stedelijke omgeving.

- OostvaardersplassenAlmere-bron-AlmereCityMarketing

Burenbijeenkomsten bij Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders

Wil jij weten wat er in jouw achtertuin gebeurt? Speciaal voor geïnteresseerde Almeerders organiseert Staatsbosbeheer twee burenbijeenkomsten op zaterdag 12 februari 2022. Hier hoor je alles over de stand van zaken en de toekomstplannen voor het gebied.

Sinds juli 2018 is er een nieuw beleidskader voor de Oostvaardersplassen van kracht. Dit beleidskader geeft richting aan een aantal opgaven die Staatsbosbeheer als eigenaar en beheerder van het gebied uitvoert. Het doel is en blijft: vogels op de eerste plaats. Daarnaast wordt er gestreefd naar meer landschappelijke variatie en grotere biodiversiteit. Hoe staat het er nu, na 3,5 jaar, voor met de uitvoering van deze opgaven en zijn de eerste effecten al zichtbaar?

Tijdens deze burenbijeenkomst informeren we alle Almeerders graag over de stand van zaken en de toekomstplannen voor het gebied. Hierbij zal aandacht worden besteed aan de grote grazers, de aanleg van vispassages en vismigratieroutes, de ontwikkeling van ‘natte graslanden’ en de aanplant van struiken en bomen in het gebied. Afhankelijk van de omstandigheden gaan we met de ecokar het gebied in.

Wanneer?
Zaterdag 12 februari 2022
09:30 – 13:00 uur
13:30 – 17:00 uur
Start: Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders
Prijzen: Volwassenen € 5,-
www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/oostvaardersplassen/burenbijeenkomst-natuurbelevingscentrum-de-oostvaarders

IMG_20211014_081235

Aeres Hogeschool Almere wint Circular Awards 2022

Aeres Hogeschool Almere heeft de Circular Awards 2022 in de categorie Public gewonnen. Reden van deze award is het nieuwe duurzame schoolgebouw op het Floriadeterrein. De awards werden uitgereikt tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie op 7 februari. Het online aanwezige publiek heeft de hogeschool als winnaar verkozen. Een waardevolle bekroning van hét schoolvoorbeeld van het circulaire gebouw van de toekomst.

“Mooie bekroning van een innovatief project met hoge ambities op het gebied van circulair, groen, gezond en klimaat adaptief bouwen. Met dank aan BDG architecten, Hevo, Innax, DGMR, JVZ, Koninklijke Ginkelgroep, Hegeman, Homij en de gemeente Almere & Provincie Flevoland.” – Bjorn Brink, Projectmanager Huisvesting & Beheer Aeres

Om in aanmerking te komen voor de award moest voor vier categorieën worden aangetoond hoe circulair het nieuwe schoolgebouw van Aeres Hogeschool Almere eigenlijk is. Deze categorieën waren: circulariteit, business, impact en samenwerking. Een vakjury verkoos de ‘Groene Long’, zoals het nieuwe gebouw ook wel bekend staat, tot één van de drie finalisten. Op basis van een videopitch die werd vertoond tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie, koos het publiek een winnaar.

“De maatschappelijke thema’s duurzaamheid, circulariteit en klimaatbestendigheid hebben we voor een groot gedeelte in dit gebouw opgelost. Het is een voorbeeld van waar we over 10 jaar in huisvesting staan.” – Bjorn Brink, Projectmanager Huisvesting & Beheer

Schoolvoorbeeld circulair gebouw
Van top tot teen is de nieuwbouw hét schoolvoorbeeld van een circulair gebouw van de toekomst. Van het circulaire beton waaruit het casco bestaat, tot aan de kussentjes op de tribunetrap; vrijwel alles is op een duurzame manier vervaardigd. Het tropisch hardhout op het dak is gered van de brandstapel en het meubilair hebben we meegenomen uit ons vorige pand, is refurbished of is tweedehands gekocht. “In dit project hebben we gekneed, geduwd en getrokken om onze hoge duurzaamheidsambities waar te maken,” besluit Wil Bekkering, directeur Aeres Hogeschool Almere.

De Groene Long
Het gebouw voldoet niet alleen aan hoge duurzaamheidseisen, het is ook nog eens prachtig om te zien. Gert Jan Samsom, architect bij BDG Architecten vertelt hierover: “De Groene Long verbindt het groen van buiten op een organische wijze met binnen. Het nodigt op een natuurlijke manier uit om naar binnen te gaan, om te ontdekken en je te laten inspireren.”

Kennis, onderzoek en onderwijs
Bjorn Brink: “Dit gebouw sluit heel nauw aan bij onze missie en het onderwijs en onderzoek dat wij hier faciliteren. We hebben het gerealiseerd met nadrukkelijk oog voor de toekomst. Bovendien omarmt het belangrijke thema’s voor de gemeente Almere, de Floriade Expo en de Flevo Campus. Straks wordt hier een groene woonwijk ontwikkeld. De woonwijk van de toekomst. Voor ons één grote onderzoeksruimte waar we kennis kunnen ontwikkelen, leveren en delen.”

Over de Circular Awards 2022
De Circular Awards zijn dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. De prijzen gaan naar innovatieve projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. De Circular Awards worden georganiseerd door Het Versnellingshuis Nederland Circulair! en mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Over de Week van de Circulaire Economie
De Circular Awards zijn onderdeel van de Week van De Circulaire Economie, die dit jaar plaatsvindt van 7 t/m 12 februari 2022. In deze week worden door verschillende organisaties activiteiten georganiseerd rondom circulariteit. Bekijk voor alle activiteiten en meer informatie de website: https://deweekvandecirculaireeconomie.nl/

CAB-rendering entree TBW

Cultuurhuis Almere Buiten gaat door naar volgende fase

Cultuurhuis Almere Buiten ’in de maak’, dat onderdeel is van de Stedelijke Vernieuwing van Almere Buiten Centrum, zal de komende tijd onder leiding van projectleider Mirjam Flik en architect Maaike Westinga verder worden ontwikkeld. Vanuit een schetsontwerp van het gebouw wordt in samenwerking met partners als De Nieuwe Bibliotheek, het Erfgoedhuis, De Schoor en nieuwe partners naar een voorlopig schetsontwerp toegewerkt. Entervisie Cultureel is verantwoordelijk voor de tijdelijke programmering tot en met de verbouwing.

Tijdelijke activiteiten
In het najaar van 2021 is gestart met de eerste activiteiten en programmering om zo de bewoners kennis te laten maken met het Cultuurhuis Almere Buiten. In dit nieuwe jaar zal een diversiteit aan programmering en activiteiten worden aangeboden in het Cultuurhuis aan het Baltimoreplein. Met onder andere. optredens van lokaal talent tijdens een open podiumavond, concerten voor de liefhebbers van klassieke muziek, jamsessies waar instrumentalisten en vocalisten mee kunnen doen en kunstzinnige lessen en Artlabs voor kinderen. Ook staat een mooi aanbod aan educatieve taalworkshops en online Young Adult-evenementen in de planning. De komende weken nodigt het Cultuurhuis Almere Buiten via een oproep (open call) iedereen uit om met ideeën te komen voor een structurele invulling en participatie in het Cultuurhuis.

Wethouder Hilde van Garderen: ‘Dit is een mooie stap voor de Stedelijke Vernieuwingsagenda van Almere Buiten Centrum. Cultuurhuis Almere Buiten wordt de culturele huiskamer van Almere Buiten: laagdrempelig, verrassend, kwalitatief goed en voor iedereen. Bijzondere aandacht is hierbij voor film en theater. ‘

Aankoop gebouw Extravert
De plannen voor Cultuurhuis Almere Buiten gaan terug naar 2018, toen bewoners en ondernemers tijdens Cultuurtafel Almere Buiten hun wens voor meer cultuur kenbaar maakten. Een kleinschalig theater, filmhuis en een podium voor cultuurbeoefenaars zou veel toegevoegde waarde aan Almere Buiten geven. Met instemming van de raad op 17 december 2020 zijn twee voormalige horecapanden aangekocht en toegevoegd aan het gebouw Extravert. Door de aanschaf van de twee horecapanden kan een Cultuurhuis gerealiseerd worden met een uitnodigende entree op de begane grond. Dankzij deze ontwikkeling is de gemeente tegemoetgekomen aan de wensen van de inwoners en ondernemers van Almere Buiten.

Op de hoogte blijven
Via de website www.cultuurhuisalmerebuiten.nl is de ontwikkeling over het Cultuurhuis te volgen. Bovenaan de site vindt u de pagina om te reageren of uw ideeën te delen met een nadrukkelijk verzoek aan bewoners. Mailen kan ook naar mhflik@almere.nl

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring