Save plastic kleiner

Eerste plasticafval-recyclefabriek van Nederland staat in Almere

Op 29 april is de Groene Plastic Fabriek in Almere officieel in gebruik genomen. De fabriek is tot stand gekomen door een innovatiepartnerschap tussen de gemeente Almere en het circulaire bedrijf Save Plastics, en biedt een oplossing voor moeilijk recyclebaar plastic.

Hoogwaardig plastic, vooral bekend van de PET-flessen, is relatief makkelijk te recyclen. Maar ongeveer de helft van het plastic afval in Nederland is laagwaardig plastic, dat bestaat uit verschillende soorten plastic dat niet optimaal kan worden gescheiden en vaak erg vies is. In Nederland wordt dit plastic over het algemeen verbrand. Zonde, vindt de gemeente Almere. Wethouder duurzaamheid Jan Hoek: “In Almere maken we werk van de circulaire economie. Als gemeente pakken we hierin een actieve rol. In 2018 zijn we daarom op zoek gegaan naar een ondernemer om in onze stad een plasticverwerkingsfabriek te starten. De gedachte was: als van lastig recyclebaar plasticafval van Almeerse huishoudens producten voor de openbare ruimte kunnen worden gemaakt zoals oeverbeschoeiing, paaltjes en bankjes, dan kunnen wij die producten weer afnemen en gebruiken in onze eigen stad. Zo kunnen we de cirkel rond maken en ontstaat er een lokale circulaire economie voor plastic afval. Mooi om te zien dat we nu zover zijn dat de fabriek daadwerkelijk geopend wordt.“

Innovatiepartnerschap
Om bij te dragen aan een oplossing voor moeilijk recyclebare plastic, biedt de gemeente niet alleen de ingezamelde grondstof aan, maar neemt ook producten af die ervan gemaakt worden. Deze gegarandeerde afname helpt om een initiatief daadwerkelijk van de grond te krijgen en wordt mogelijk gemaakt door een relatief nieuwe aanbestedingsmethode: het innovatiepartnerschap. Een samenwerkingsverband waarbij opdrachtgever en opdrachtnemer in een vroeg stadium met elkaar in zee gaan, zonder vooraf precies te weten waar ze uitkomen. Deze manier van aanbesteden kan gebruikt worden voor de aanschaf van producten die nog niet op de markt beschikbaar zijn of nog niet voldoen aan de gewenste kwaliteit. De gemeente kan met deze aanbestedingsmethode samen met het bedrijfsleven actief werken aan innovaties, en daarna de producten afnemen die uit het ontwikkeltraject voortkomen.

De Groene Plastic Fabriek
De Groene Plastic Fabriek op bedrijventerrein de Vaart in Almere is een pilot-fabriek die op kleine schaal van start gaat. De fabriek is schaalbaar en bij grotere vraag kan de capaciteit worden aangepast. In de fabriek wordt niet alleen geproduceerd door Save Plastics, ook de grondstoffen worden in eigen huis verwerkt. Deze combinatie is nieuw voor de recycling industrie en kan als voorbeeld dienen voor andere steden in Nederland en in Europa.

‘Save-tasta’ huisje op floriade
Ook op de Floriade 2022 zijn de producten van de Groene Plastic Fabriek te zien. Er zijn bankjes, vlonders en schuttingen, maar er is ook een prototype van het ‘save-tasta’ huisje gebouwd. De woning staat symbool voor de vele mogelijkheden van gerecycled plasticafval. De stapelbare bouwblokken voor de woning zijn in de Groene Plastic Fabriek gemaakt. In het prototype van 20m² is in totaal 7.482 kg plastic afval verwerkt. Dit staat gelijk aan circa 5 miljoen boterhamzakjes. En door te kiezen voor recyclen in plaats van verbranden, wordt 7.419 kg aan CO2-uitstoot bespaard. Dat is evenveel als 62.352 km rijden met een auto. Het prototype is vanaf april 2022 te zien op de Floriade.

EFRO
De Groene Plastic Fabriek in Almere is een initiatief van de gemeente Almere en wordt ondersteund door zowel Nederlandse projectpartners: Provincie Flevoland, Cirwinn en Hogeschool Utrecht als Europese projectpartners. Deze partners werken samen in het project Transform-CE van het Interreg North West Europe-programma als onderdeel van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Team_5mei_2021_in_Kunstlinie_met_Omroep_Flevoland_en_Poppodium_de_Meester

Bevrijdingsfestival Flevoland live vanuit Kunstlinie

Bevrijdingsfestival Flevoland kan dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet plaatsvinden op de
Esplanade en zal daarom eenmalig verhuizen naar Kunstlinie, alwaar in de theaterzalen een zeer
gevarieerd programma zal worden gepresenteerd dat de hele dag live te volgen is op radio, tv en
online.

Voor dit marathon live-evenement hebben Bevrijdingsfestival Flevoland en Omroep Flevoland de
handen ineen geslagen om een zo compleet mogelijk programma voor alle thuisblijvers te kunnen
bieden. Vanaf 10.00 uur in de ochtend kan op Omroep Flevoland worden afgestemd op radio en tv.
Tijdens de uitzending zijn vanaf het Sena Performers podium bijzondere live optredens te zien van
o.a. Trijntje Oosterhuis, Dani (de kersverse winnaar van The Voice of Holland), Shirma Rouse,
Kenny B. en vele anderen. Ook van de “Ambassadeurs van de Vrijheid” Davina Michelle, Jonna
Fraser en Tino Martin
zijn tijdens de uitzending optredens te zien. De komende dagen zullen nog een
paar bekende acts bekend worden gemaakt.

De grote zaal van Kunstlinie wordt omgebouwd tot radio/tv studio, keuken, huiskamer én podium
tegelijk, zodat naast muziek ook veel aandacht zal kunnen zijn voor bijzondere gesprekken en
boeiende gasten. Zo zal er worden gesproken met jonge veteranen, is er een bijzonder vluchtverhaal,
een update over de Short Stirling en zal de hele dag de nu al legendarische “Vrijheidssoep” worden
bereid door o.a. tv-koks Sharon De Miranda en Nadia Zerouali. Deze soep is ook door de kijkers zelf
te bereiden of bestellen zodat we “samen” kunnen eten, vanuit de Kunstlinie expo “Thuis” kan men
mee ”zoomen” en eten tegelijk. Natuurlijk schuiven ook de Commissaris van de Koning in Flevoland
Leen Verbeek, burgemeester van gaststad Almere Franc Weerwind en diverse andere prominenten
aan en wordt er regelmatig door de hele provincie “geschakeld” om de vrijheid te delen.

I.s.m. poppodium de Meester zal ook het Schemerlamp Festival worden uitgezonden met intieme
optredens van o.a. Linda Schöne en Michael Prins. Ook zal de winnaar van de “Songs For Freedom”
wedstrijd de winnende song live ten gehore brengen.

Het gehele programma is vanaf 10.00 uur op 5 mei te volgen via radio & tv bij Omroep Flevoland en
op de speciale online stream zijn via www.5mei.nu vanaf 12.00 uur extra optredens en specials te
zien. Op deze website is ook alle informatie te vinden en vanaf 1 mei alle speeltijden.

Bevrijdingsfestival Flevoland wordt mede mogelijk gemaakt door Nationaal Comité 4 en 5 mei,
Almere City Marketing, Provincie Flevoland, Sena Performers, vfonds, BZK, Prins Bernhard
Cultuurfonds en Kunstlinie.

Mees-Roxanne

Roxanne (9) en Mees (13) zetten Almere in bloei

Roxanne en Mees (9 en 13 jaar) zijn de eerste Groene Buren-junior en organiseren zaterdag 24 april ‘Zet Nobelhorst in bloei’. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen buurtbewoners tuintegels ruilen voor een insectvriendelijk plantje. Tot en met 16 juli worden veertien Almeerse wijken ‘in bloei gezet’ door de acties van Groene Buren.

In dit filmpje leggen Roxanne en Mees uit hoe je tuintegels kunt vervangen door groen.

Acties van Groene Buren
Veertien Groene Buren organiseren dit jaar in hun wijk de actie ‘Zet Almere in bloei’. Iedereen krijgt een plantje bij het inleveren van een tegel (max 2 per persoon). De hoop is natuurlijk dat het niet bij een of twee tegels blijft, want hoe meer groen, hoe beter. Zaterdag 24 april wordt de actie op vier locaties gehouden:

Almere Hout, Nobelhorst: Basisschool De Verwondering, Richard Feynmanstraat 7
Almere Haven, Meenten en Grienden: Nabij Kolkgriend 92
Almere Stad, Muziekwijk: Nabij Fugaplantsoen 40
Almere Haven, Lindengouw: Groenstrook Lindengouw 80-140

Een totaal overzicht van alle ‘Zet Almere in bloei’-acties staat op groenengezond.almere.nl. Gedurende de actieperiode kan ook een tegel worden omgeruild voor een plant uit het bijen- en vlinderassortiment bij Kwekerij Almere en Intratuin Almere (max. 2 per huishouden).

Waarom tegels eruit halen?
Groen staat niet alleen mooi, het heeft ook allerlei andere voordelen. Veel groen betekent minder hitte én minder wateroverlast, want in aarde kan het water makkelijker wegstromen dan met tegels of asfalt. Bovendien maken we zo meer ruimte voor bijvoorbeeld egels, vlinders en bijen. Met name de insecten hebben het nu zwaar te verduren, terwijl ze essentieel zijn voor het bestuiving van bomen, planten en bloemen.

NK Tegelwippen
Almere doet ook mee aan het NK Tegelwippen. Van 30 maart tot en met 30 september strijden veertig gemeenten om de Gouden Tegel. Deze is voor de gemeente die de meeste tegels wipt. Iedere Almeerder kan zelf meedoen via NK-Tegelwippen.nl.

Save plastic kleiner

Opening eerste plastic fabriek in Almere

Op 29 april aanstaande wordt de eerste plastic afval recyclefabriek van Nederland officieel in gebruik genomen op bedrijventerrein de Vaart in Almere. In samenwerking met de gemeente Almere gaat save plastics hier nieuwe producten maken van moeilijk verwerkbare plastics uit de stedelijke reststromen. Een prachtige circulaire mijlpaal waar save plastic erg trots op is.
 
Save plastic nodigt jou van harte uit om de digitale opening met hun te vieren! Kijk mee op 29 april om 11.00 uur op saveplastics.nl/groeneplasticfabriek. De opening duurt ongeveer 10 minuten.

Samenwerking gemeente Almere
De gemeente Almere heeft een van de best lopende plastic inzamelingsstromen van Nederland. Het is de gemeente al jaren een doorn in het oog dat ongeveer de helft van het ingezamelde plastic niet wordt hergebruikt, maar in de verbrandingsoven verdwijnt. Niet al het plastic is immers goed recyclebaar. Met het in gebruik nemen van de Groene Plastic Fabriek komt daar nu verandering in. Daarbij biedt de gemeente niet alleen de ingezamelde grondstof aan, maar neemt ook producten af die ervan worden gemaakt. 

Het vieste plastic, de duurzaamste producten
De hoogwaardige plasticfractie, vooral bekend van de PET-flessen, is relatief makkelijk te hergebruiken. Het bestaat uit één soort kunststof met één smeltmanier. De mixfractie, of het laagwaardige plastic, bestaat uit verschillende soorten plastic bij elkaar dat niet kan worden gescheiden of erg vies is. In Nederland wordt dat over het algemeen verbrand. Zonde, vindt Peters. “Verbranden is niet alleen slecht voor het milieu, het is ook pure geldverspilling: deze grondstof is veel waard.” 

Lokale grondstof voor steigerplanken, bruggen
Bijna alles wat op dit moment van beton of tropisch hardhout is gemaakt, kan ook worden geproduceerd met gerecyclede afvalplastics. Peters: “Het is toch gek dat we tropisch hardhout van ver importeren, met alle CO2-uitstoot van dien, terwijl we een veel beter alternatief uit Nederland kunnen halen. De CO2-uitstoot van het produceren van producten met deze grondstof is veel lager dan bij andere grondstoffen als staal, beton of zelfs hout”, zegt Peters. “Bovendien gaat het gerecyclede plastic 50 jaar mee. Daarna kunnen we het zo’n zeven keer opnieuw recyclen, zonder dat de kwaliteit achteruitgaat. Dat maakt het ook een kwalitatievere keuze.” 

CMCA2021

CMCA 21 april 2021

Op 20 april 2021 was het weer tijd voor de Citymarketing Club Almere (CMCA). Helaas kon deze i.v.m. corona niet in ‘real life’ plaatsvinden, maar hebben we gekozen voor een livestream waarbij directeur Nik Smit een presentatie gaf. Dankzij TSR AV konden wij onze partners en stakeholders een mooie update geven over wat we in 2020 hebben gerealiseerd. Daarnaast keken we vooruit naar aankomende jaren. Zo gaat de Floriade Expo 2022 een grote rol spelen en zullen we uiteraard Almere nóg meer op de kaart zetten voor bezoekers, studenten, ondernemers én inwoners.

Benieuwd? Kijk nu de CMCA terug.

bosderonverzettelijken

Digitaal Erfgoedcafé over Bos der Onverzettelijken en herinneringscultuur in Almere

Inmiddels ligt de Tweede Wereldoorlog al ruim 75 jaar achter ons. Om deze oorlog en haar slachtoffers te herdenken, worden monumenten geplaatst en ontstaan tradities als de Dodenherdenking en het Bevrijdingsfestival op 4 en 5 mei. In Almere worden deze tradities ook geëerd en staan er verschillende monumenten om deze oorlog te herinneren in de openbare ruimte. Zo ligt in de Verzetswijk in Almere Stad sinds 1992 een Nationaal Verzetsmonument: het Bos der Onverzettelijken. Voor elke man en vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog deel waren van het verzet tegen de bezetter en daarvoor zijn omgekomen, is hier een boom geplant: 2.133 bomen in totaal. Voorzitter Paul Verheij van het Bos der Onverzettelijken vertelt tijdens het volgende digitale Erfgoedcafé over het ontstaan van dit monument en welke rol het heeft in het herdenken van de Tweede Wereldoorlog in een jonge stad als Almere. Kijk en luister mee op donderdag 29 april om 19.30 uur.

Stichting Samenwerkend Verzet 1940-1945 kwam in de jaren ’90 met het idee voor een nationaal verzetsmonument om alle gefusilleerde verzetsmensen te eren. Bij het herdenken van de Tweede Wereldoorlog gaat het vooral om de vraag hoe we verbinding kunnen maken tussen de gedachten en motieven van de generatie van toen (1940-1945) en de jongere generaties van nu, voor wie het verzet inmiddels verre geschiedenis is. Met het bos kon de stichting de link leggen tussen het verleden en het heden. Een bos is immers een levend blijvende herinnering. Daarnaast ontbrak er in Nederland een monument om alle gefusilleerde verzetsmensen gezamenlijk te eren. Volgens de Stichting Samenwerkend Verzet 1940-1945 staat dit gevarieerde bos symbool voor alle vormen en facetten van het verzet. De symboliek is compleet door het planten van een boom per omgekomen verzetsstrijder.

In 1992 opende Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard het Bos der Onverzettelijken. Jaarlijks vindt op 4 mei de kinderherdenking plaats op deze locatie.

Praktisch
Het digitale Erfgoedcafé start donderdag 29 april om 19:30 uur en duurt tot 20:30 uur. Digitale inloop vanaf 19.15 uur. Toegang is gratis. Geïnteresseerden melden zich van tevoren aan via archeologie@almere.nl, geven zich op via het facebookevenement of kunnen direct naar de website www.gotomeet.me/erfgoedcafe gaan.
Benodigd: computer, tablet of telefoon met microfoon indien men vragen wilt stellen. Let op: de Erfgoedcafé’s worden opgenomen. Wilt u niet in de opname komen? Zet dan uw camera uit.
U wordt niet gebeld door ons. Lukt het niet om in de vergadering te komen? Contactgegevens voor ondersteuning vindt u op almere.nl/erfgoedhuis onder de kop Erfgoedcafé.

Erfgoedcafé’s
Iedere maand organiseert het Erfgoedhuis een avond over erfgoed in Almere. Erfgoed gaat niet alleen over het verleden of over spullen. Het gaat ook om wie we worden en wie we zijn. Tijdens deze avonden besteden we aandacht aan tradities, gebruiken, architectuur, stedenbouw en meer. Vanwege de huidige richtlijnen rondom het coronavirus vindt het Erfgoedcafé digitaal plaats.
Kijk voor meer informatie op almere.nl/erfgoedhuis

Floriade kids lesprogramma 2

Floriade lesprogramma gelanceerd

De onvergetelijke Floriade-ervaring is vanaf vandaag al in het leslokaal te ervaren. Het Floriade lesprogramma, ontwikkeld door Stad & Natuur en Uitgeverij Young & Connected B.V, is namelijk gelanceerd en gratis online beschikbaar. Met deze leuke en interactieve leslijnen leren basisschoolklassen spelenderwijs meer over de thema’s van Floriade. Zo ook in de klas van Kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid van Flevoland Roxanne Salehi van Ecologische basisschool De Verwondering in Almere.

Tover vanaf vandaag de eerste van de vier Floriade in de Klas leslijnen gemakkelijk op het Smartboard via het platform LessonUp van Kidsweek in de Klas. Pak deze kans en ontdek de duurzame wereld van Floriade Expo 2022 met jouw klas! Het lesmateriaal is te vinden via: https://kidsweekindeklas.nl/floriade

De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade vindt maar één keer in de tien jaar plaats. Mis het dus niet! Kom vanaf 14 april 2022 naar Floriade Expo en geniet met de hele klas van groen. Heb je zin gekregen om met je school op avontuur te gaan op het Floriade-park? Het is al mogelijk om een schoolreis te boeken op onze website. Voor meer informatie over schoolreizen, bezoek https://floriade.com/nl/prijsinformatie/schoolreizen/schoolreizen-basisonderwijs/

Wil je nog meer weten? Woensdag 21 april organiseren we een webinar waar je alles hoort over het lesmateriaal en een schoolreis naar Floriade. Meld je aan via https://floriade.com/nl/webinar-floriade-kids-en-lesprogramma/

acht jonge helden ontvangen groene medaille

Acht jonge helden ontvangen groene medaille

Acht jonge Almeerders ontvingen woensdag 14 april een groene medaille van wethouder Jan Hoek. De kinderen werden in het zonnetje gezet voor hun ‘groen en gezond’-initiatieven voor de stad Almere.

Roxanne, Mees, Daan, Dani, Fay, Fee, Luna en Timo ondernemen, ieder op hun eigen manier, bijzondere en inspirerende activiteiten voor een Groen en Gezond Almere. Roxanne en Mees ondernemen veel groene activiteiten in hun eigen wijk, zoals Zet Nobelhorst in Bloei, ze zijn de eerste Groene Buren Junior, helpen mee om de wijk schoon te houden en zitten in de actiegroep van het NK Tegelwippen. Daan helpt al een hele tijd bij de schaapskudde in Almere. Dani zamelt plastic statiegeldflessen in om in Kenia op een duurzame manier water op te vangen. Fay en haar moeder maken Almere wat groener met hun volkstuin, Fee maakt samen met haar moeder groene online-workshops, Luna liep mee met een aantal protestwandelingen tegen klimaatverandering, en ruimt in de wijk zwerfafval op, net als Timo die daarnaast zijn spreekbeurten op school houdt over duurzame onderwerpen zoals Plastic Soup.

Groene stad van de toekomst
Met veel trots en complimenten aan de kinderen reikte wethouder Jan Hoek op het Odeonpark de eerste groene medailles uit. Na de medaille-uitreiking mochten de kinderen het tulpenveld in om een bosje tulpen te plukken. Jan Hoek: “De initiatieven – groot en klein – van deze Almeerse kinderen, dragen allemaal bij aan de groene stad van de toekomst. Dat is heel belangrijk, want zij moeten hier straks ook nog fijn kunnen wonen en groen is essentieel voor de leefbaarheid in de stad. Die groene beweging wil ik graag stimuleren. Daarom introduceren we, naast de groene speld voor volwassenen, nu de groene medaille, om ook de jeugd te bedanken voor hun inzet.”

Ook een groene medaille uitreiken?
Almeerse scholen en organisaties kunnen een aanvraag doen voor een of meer groene medailles om leerlingen of junior-leden te waarderen voor hun groene en gezonde initiatief. Mail naar growinggreen@almere.nl of kijk op groenengezond.almere.nl.

Tulpenveld Odeonpark
De uitreiking vond plaats op het Odeonpark in hartje centrum Almere. Een bijzondere plek want voor het derde jaar zijn er meer dan 250.000 bollen geplant. De tulpen staan nu gedeeltelijk in bloei, en dat is genieten van de mooie kleuren en de vele bloemen.

ACM2019_Havenkom en Rosenboom AJSO concert_Foto Maarten Feenstra_rv met naam 1000

Jubileumeditie van Almere Haven Festival kan dit jaar nog niet plaatsvinden

Deze week heeft de organisatie van het Almere Haven Festival in overleg met alle betrokken partijen moeten besluiten, dat de 20e editie helaas ook dit jaar niet kan plaatsvinden. De jubileumeditie van het evenement stond gepland van 3 tot en met 5 september in de havenkom en het centrum van Almere Haven. Door de samenloop van omstandigheden rondom corona is het risico voor de organisator en sponsoren te groot.

“Met pijn in het hart moeten wij concluderen dat de vooruitzichten voor begin september te onzeker zijn om een Havenfestival in 2021 te organiseren. Na overleg met wethouder Hilde van Garderen, sponsoren, het Nederlands Philharmonisch Orkest en zorgvuldige afweging van de situatie rondom covid, de vaccinatiestrategie en voortgang daarvan, hebben we besloten dit jaar het festival niet te houden,” aldus Nik Smit, directeur van Almere City Marketing en organisator van het Almere Haven Festival.

“Het Almere Haven Festival is een openbaar inloopevenement zonder hekken en toegangscontrole. Dat willen we natuurlijk graag zo houden, maar echt alle andere denkbare opties om dit event coronaproof te maken zijn door ons uitgewerkt en overwogen,” vervolgt Bob van der Kolk, evenementencoördinator bij Almere City Marketing aan. “Zoals we de omstandigheden tot nu toe zien ontwikkelen, met een hardnekkig virus, vaccinatieproblematiek en -uitdagingen, de kans op mutanten, potentiële hoge druk bij de veiligheidsdiensten en nog vele andere onzekerheden, vinden we het risico onverantwoord groot om nu verdere organisatorische kosten te gaan maken voor de voorbereiding. De vijf stappen van het onlangs door de overheid gepresenteerde openingsplan bieden op dit moment ook onvoldoende perspectief voor ons festival, aangezien dat pas mogelijk is als alle maatregelen zijn opgeheven. En heel realistisch, dat is pas de laatste stap waarvan niemand weet wanneer dat precies zal zijn.”

Ook voor het Nederlands Philharmonisch Orkest, dat op de zaterdagavond traditiegetrouw de hoofdact verzorgt tijdens het populaire Havenkom Concert, is het niet denkbaar dat zij de normale voorbereiding kunnen treffen voor een groot concert met koor en alles wat erbij komt kijken. Daarnaast kunnen zij in geen geval op het podium met anderhalve meter hun optreden verzorgen. Voor Almere City Marketing is het geen optie om een sterk verkleinde versie te houden, zeker omdat het de 20e editie zou zijn. Daarom is nu besloten het festival niet door te laten gaan dit jaar. De organisatoren richten zich nu op een jubileumeditie in het Floriadejaar 2022. Het zal dan gaan plaatsvinden van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september 2022.

Floriade_Portal_AW_RGB_Welcome 2

Japan bevestigt deelname aan Floriade Expo 2022

Een nieuwe internationale deelnemer heeft zich aangesloten bij Floriade Expo 2022: Japan. Floriade is verheugd met deze officiële bevestiging van deelname van het land. Japan zal, net als alle andere deelnemers, haar visie op een gezonde groene stad en haar cultuur tentoonstellen op de Expo in Almere in 2022.

Japanse tuinbouw en bloemen
Het Japanse Ministerie van Landbouw, Bosbouw en Visserij geeft aan dat het land typische tuin- en landbouwtechnieken wil laten zien waar Japan trots op is. Ook is er aandacht voor Japanse bloemenpracht en cultuur door onder andere ‘ikebana’ naar Floriade te brengen. ‘Ikebana’ is de Japanse kunst van bloemstukken maken met mooie composities. Japan wil met de inzending haar bloemenexport en groene technologieën promoten en haar banden met Nederland verder versterken.

Floriade Expo 2022

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Almere City Marketing logo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws door je in te schrijven voor de nieuwsbrief over evenementen of algemeen nieuws.

Stuur een bericht


© 2017, Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring