Almere City Marketing
De Diagonaal 199
1315 XM Almere

Routebeschrijving

Tel. (036) 548 50 48
E-mail: contact opnemen
Beeldenbank
Beeldenbank
Parkhuys Almere
Parkhuys Almere
Almere CityGuide
Almere CityGuide
Merk Almere
Merk Almere
Nieuwe Buren deel 2
Nieuwe Buren deel 2

Branding - Het merk Almere

Almere staat voor een grote opgave: groei van de stad en meer werkgelegenheid. Daarom is er in 2008 een nieuw beeldmerk voor Almere ontwikkeld. Dit vervangt niet het logo van de gemeente, maar staat voor het gebied Almere: de mensen die er wonen en de bedrijven die er ondernemen. Het moet uitdragen dat iets echt Almeers is of uit Almere komt.

mer-almere.gifAlmere is een grote stad met veel ruimte en de ambitie om uit te groeien tot de vijfde stad van Nederland. Almere is ook kleurrijk, niet alleen door het groen en water, maar ook door de verrassende en originele architectuur. Ook de inwoners van Almere zijn kleurrijk, zowel vanwege hun diversiteit aan herkomst, als vanwege hun ondernemers- en pioniersgeest.
Daarnaast is Almere grensverleggend: niet alleen door de groei van de stad maar ook met architectuurprojecten als de Fantasie en Realiteit, het nieuwe winkelgebied in het centrum van de stad, het ondergronds afvaltransportsysteem, het particulier opdrachtgeverschap, de Almere Principles en vele andere vooruitstrevende zaken. Verder is Almere een jonge stad met lef. Almere is als een ambitieus, enthousiast kind dat volop durft te dromen en te doen, met het lef om dingen tot stand te brengen, die nog nergens anders zijn vertoond.

Die houding, ambitie en lef straalt het nieuwe logo ook uit. De slogan ‘Het kan in Almere’ is gebleven, omdat het nog steeds goed past bij de waarden van Almere. Een logo voor het gebied Almere bestond nog niet en dat is nu ontworpen. Het bestaat uit het woord Almere en heeft een krachtige en hoekige vorm met een eigenzinnige kleur. Er zijn verschillende manieren waarop het logo gebruikt kan worden. Partijen in de stad kunnen het logo op hun uitingen zetten als een stempel, bij wijze van goedkeuring van Almere.
Het is de bedoeling dat het logo van Almere de komende jaren steeds vaker te zien zal zijn. Als meer en meer partijen uit Almere met trots het logo op hun communicatiemiddelen gebruiken, krijgt de de buitenwereld ook een steeds beter idee krijgt wat Almere te bieden heeft.

Van der Valk Hotel Almere Klepierre Windesheim Flevoland
Rabobank Almere OVSA Almere Vandaag
Ymere Almeerse Hockey Club Almere Zaken
Jacco Oostwouder Mobiel Centre Unibail-Rodamco
Almere City FC Almere DEZE WEEK  
Heel Almere zingt mee met Opera FamiliaAlmere, 20 juli 2017 – Het Rabobank Almere Haven Festival zal zondagmiddag 3 september vanaf 12.45 uur volledig in het teken staan van een groot meezingfeest. De populaire Nederlandse semi-klassieke act Opera Familia brengt het meezingfeest ‘Heel Almere Zingt’. De bekendste klassieke meezingers komen voorbij. Alle teksten zijn, al dan niet fonetisch, op beeldschermen te zien zodat iedereen kan meezingen.

 

Veel opera tijdens Havenkom Concert in Almere

Almere, 21 juli 2017 – Het Nederlands Kamerorkest geeft op zaterdag 2 september 2017 een concert in de sfeervolle Havenkom van Almere Haven. Het gratis toegankelijke Yakult Havenkom Concert is elk jaar weer het hoogtepunt van het Rabobank Almere Haven Festival, dat dit jaar plaatsvindt van 1 tot en met 3 september 2017. Het belooft een zwoele avond te worden met de mooiste aria’s uit de beroemdste opera’s, gezongen door rising star Lilian Farahani (sopraan), Mark Milhofer (tenor), Martijn Cornet (bariton) en het Toonkunstkoor Amsterdam. Alexander Warenberg (cello) maakt zijn debuut bij het Nederlands Kamerorkest.

Reisproducten Almere per 10 december 2017

Met ingang van 10 december 2017 kunnen reizigers gebruik maken van verschillende nieuwe reisproducten voor het openbaar vervoer in Almere. AllGo vult het assortiment aan met verschillende voor Almere specifieke reisproducten. Waaronder railGo: een speciaal combinatieproduct waarbij reizigers zowel met de trein als met de allGo bussen binnen Almere kunnen reizen. Dit maakte allGo, per 10 december 2017 de nieuwe bus vervoerder in de gemeente Almere, vandaag bekend.

Gert Jakobs fietst mee met de Zuiderzee Klassieker

Oud-profwielrenner zet zich in voor een gezonde buik voor iedereen. Op 30 september 2017 vindt de zevende editie van het wielrenevenement ‘de Zuiderzee Klassieker’ in Almere plaats. Deelnemers van dit evenement zamelen geld in voor meer onderzoek naar spijsverteringsziekten door de Maag LeverDarm Stichting. Dit jaar fietst ook oud-profwielrenner Gert Jakobs mee.
Website Almeerse bedrijventerreinen


Sinds deze week is het aanbod kavels op Almeerse bedrijventerreinen te vinden op www.bedrijventerreinenalmere.nl . Op  de website kunnen geïnteresseerde ondernemers op een gebruiksvriendelijke manier zoeken naar de plek die het best bij hun ambitie past.

© 2015 - Almere City Marketing. Alle rechten voorbehouden.
Youtube